Mest populära drömresemålen för smekmånader

Smekmånaden är en speciell resa på flera sätt – man är nygift, och ska resa bort tillsammans som äkta makar för första gången, vilket gör att de flesta vill att resan ska vara extra romantisk. För många är det också en resa då man spenderar mer än man vanligen gör, för att kunna åka till ett exotiskt resmål eller bo på ett lyxigt hotell. Men vilka är egentligen de mest populära resmålen för smekmånaden?

Enligt en undersökning som genomfördes av en hotellbokningssajt, som omfattade 15 000 deltagare, är svaret utan tvekan Maldiverna. Deltagarna i undersökningen fick svara på frågan var de helst skulle tillbringa en smekmånad, och fick 20 olika alternativ. Samtliga grupper i undersökningen (nordamerikaner, européer och asiater) svarade då Maldiverna, som fick en femtedel av rösterna sammanlagt.

När det gällde det näst mest populära resmålet gick dock åsikterna isär. Européerna föredrog Bali, vilket sannolikt hänger samman med att européerna också var de som föredrog att resa långt bort på sin smekmånad – hela 89 procent av européerna valde ett resmål utanför Europa. Hos de asiatiska resenärerna var det bara 65 procent som valde att resa utanför Asien. Det näst mest populära resmålet för asiatiska smekmånader var dock just ett resmål utanför Asien – Paris. Slutligen valde amerikanerna Grekland som det näst mest populära resmålet, och det är inte svårt att förstå varför – om Grekland inte var ett så vanligt resmål bland européer på våra ”vanliga” semestrar, skulle säkerligen vi också drömma om att resa dit på vår smekmånad. Andra resmål som hamnade högt på listan var Hawaii, Italien, Karibien, Tahiti och Nya Zeeland.

Minst lika viktigt som själva resmålet är dock som sagt hotellet man bor på. Det spelar ju ingen roll om man är på Bali eller Maldiverna, om ens rum har en liten, hård säng och det ligger kackerlackor i badkaret. Det är därför en bra idé att räkna in kostnaden för ett hotell med lite högre standard i ens resebudget, för att försäkra sig om att man kommer att ha en oförglömlig smekmånad. Om man sedan vill behålla smekmånadskänslan även efter att man kommit hem, kan en stor och mjuk säng med vita lakan göra jobbet. Du hittar till exempel ett brett utbud av kontinentalsängar på Sleepo.se, som verkligen ger hotellrumskänsla till sovrummet.