Fira smekmånad på olika sätt

Att gifta sig är en av de största sakerna som ni gör i livet. Det är en lycklig dag och för dom flesta följer sedan en liten resa, en så kallad smekmånad. Den måste såklart inte vara en månad lång bara för att den heter smekmånad utan kan lika gärna vara en vecka lång eller några dagar. Här kommer några förslag som kanske kan hjälpa er som går i giftastankar och funderar på hur ni ska göra med smekmånaden.

Vi människor är ju olika och vi har olika förutsättningar. Det är många olika saker som spelar in och styr våra val. Kanske har ni sparat pengar för er smekmånad under en längre tid. Kanske har ni inte alls planerat att åka i väg på er smekmånad direkt efter bröllopet utan behöver vänta en tid. Behöver ni spara pengar kan ni via Savr månadsspara. Eller så gör ni en lite mindre resa. Det spelar ingen roll hur ni väljer att göra, det viktiga är att ni gör det som känns bäst för er. Det är eran smekmånad det handlar om.

Resa utomlands

Att resa utomlands blir ofta en lite längre resa. Den kan vara några veckor eller t.o.m en hel månad om man har de möjligheterna i form av ekonomi och tid. Många väljer att resa till varma länder där de kan sola, bada och äta gott. Här kan man också ta del av arkitektur och historia för den som är intresserade av det. En mix av båda är det bästa?

Att resa utomlands kan vara roligt, speciellt som ett nygift par. Att få dela den resan tillsammans med varandra som man och hustru blir ett minne för livet. Kanske är man inte så intresserad av att resa till olika länder annars men vill gärna resa till något nytt land när man gift sig. Det finns många olika länder att resa till.

Resa inom landet

Även inom landet finns mycket att upptäcka. En vecka i Stockholm är absolut inte fel. Det kanske helt enkelt är så att ni inte är så intresserade av andra länder och vill lära känna huvudstaden lite bättre. Stockholm har massor att erbjuda och det finns något för alla. Historia, shopping, mat och annat roligt. Har man en vecka på sig hinner man upptäcka en hel del.

Firar man smekmånad på vintern (och tycker om vintern) kanske man vill åka skidor eller göra andra aktiviteter utomhus. I norra delarna av Sverige finns också en hel del att upptäcka. T.ex finns Dundret i Gällivare och vintermarknaden i Jokkmokk. Det viktigaste är att ni får göra det ni tycker om.

Åk på en weekendresa

Kanske vill ni bara göra en miniresa direkt efter bröllopet? Kanske har ni varken tid eller ekonomi för en längre resa direkt efter bröllopet. En weekendresa över en helg passar då utmärkt. Besök en europeisk stad ni aldrig varit i, besök en julmarknad eller gå på ett spa.

Prata igenom vad ni vill. Oavsett vilken resa ni gör så kommer den bli speciell för er och skapa minnen för framtiden!