Filmer om bröllop och smekmånader

För dem som gillar film är bröllops- och smekmånadsfilmer ett populärt tema. Ibland kan en film handla om olika komplikationer som själva bröllopet kan innebära och där är smekmånaden endast en avslutning medan andra filmer handlar om själva smekmånaden i sig. I vissa filmer framställs den som en underbar resa till någon tropisk ö och allt är frid och fröjd, medan andra filmer handlar om rena rama skräckscenarier. Här följer en resumé av några populära smekmånadsfilmer.

Honeymoon in Las Vegas

Den här filmen svenska titel var Smekmånad i Las Vegas när den släpptes 1992. Detta är en typisk komplikationsfilm som egentligen handlar om tiden innan bröllopet och hur mycket som kan gå galet då. Huvudkaraktärerna, som spelas av Nicholas Cage och Sarah Jessica Parker, är ett par som vill gifta sig i Las Vegas. Innan bröllopet lyckas Cages rollfigur spela bort alla sina pengar och då erbjuder en äldre man att ge pengar till honom på villkoret att hans blivande fru spenderar en helg med honom. Det hela slutar på Hawaii och det unga paret får varandra till sist.

The Heartbreak Kid

Här är det Ben Stiller som tacklar ämnet bröllop och smekmånader. I filmen spelar han en 40-årig man som blir vansinnigt kär i en vacker kvinna, spelad av svenskan Malin Åkerman, och de gifter sig innan de lärt känna varandra ordentligt. Under smekmånaden i Mexico visar det sig allt mer att de verkligen inte passar ihop, och till råga på allt blir han förälskad i en annan kvinna.

Just Married

Den här filmen fick heta Smekmånaden på svenska och handlar om ett förälskat par spelat av Ashton Kutcher och Brittany Murphy som åker på en härlig smekmånad till Europa. Saker och ting går dock inte riktigt som förväntat då alla möjliga hinder och komplikationer uppstår. Många av dessa beror på karaktärerna själva men också på Murphys rika familj som motsatt sig hennes val av make. De skickar bland annat hennes ex att sabotera äktenskapet men till sist överkommer kärleken allt.

The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1

För vampyrentusiaster är denna film ett måste då den utgör en viktig del I den berömda Twilight sagan. Här åker huvudrollsinnehavarna Edward och Bella på smekmånad efter att Bella blivit gjord till vampyr och nu får hon lära sig vad det verkligen innebär att ha gått över till den andra sidan.