Superromantiska hotell för smekmånaden

 

En smekmånad är ett underbart tillfälle för nygifta par att få spendera tid tillsammans och skapa minnen för livet. Men världen är stor, så ibland kan det vara svårt att bestämma vart man skall bege sig för att få den perfekta smekmånaden; är det att läppja Margaritas i Karibien eller genom att åka på safari i Kenya?

När man väl har bestämt sig vilket land och vilken ort man vill åka till så är det dags att bestämma sig för ett hotell, vilket kan vara lika svårt det. Här följer några förslag enligt resetidningen Vagabond på perfekta hotell att spendera smekmånaden på.

La Maltese, Santorini

Den grekiska ön Santorini har länge varit en av toppdestinationerna när det kommer till bröllop och smekmånader. Denna annars mycket karga ö, utan någon som helst vegetation på grund av den intilliggande vulkanen, är otroligt vacker med sina höga klippor, pärlvita byar och magiska solnedgångar. Hotellet La Maltese har specialiserat sig på bröllop och har fantastiska rum och bröllopssviter med hisnande utsikt.

Santa Katerina, Italien

Amalfikusten hör till Italiens vackraste och mest romantiska delar så det är ingen tillfällighet att många väljer att spendera sin smekmånad här. Detta är ett gammalt klassiskt 1800-tals hotell med all den rustika charm som det innebär och här går det att avnjuta både fantastisk utsikt och lugn.

Aman Sveti Stefan, Montenegro

En hel liten halvö i medeltida atmosfär gör denna destination till en oförglömlig upplevelse både för bröllop och smekmånad. Miljön är så vacker att man trollbinds, och den lilla byn som hotellet ligger i omges av klarblått hav.

Ballynahinch Castle, Irland

Att gifta sig och bo på ett irländskt slott är inte för inte! Här får man frisk bergsluft och underbar grön natur för långa romantiska promenader och frid utan like.