Bila runt i Italien på smekmånaden

Det finns få länder som osar så mycket romantik som just Italien. Det är dessutom ett land som har otroligt mycket att erbjuda. Fantastiska storstäder, charmiga byar, god mat och härliga semesterorter. Därför är det också en väldigt bra destination när du och din partner ska åka på smekmånad. Om du vill uppleva så mycket som möjligt av Italien passar det bra att bila genom landet. Ni kan börja i södra delarna av landet och köra upp mot Rom. Det finns gott om bra destinationer på vägen. Glöm inte heller att besöka en vacker vingård på er resa.

Välj en praktisk elbil

För att resan ska bli så minnesvärd som möjligt måste du först ha en riktigt bra bil. Du och din partner kan antingen hyra bil på plats i Italien eller bila med er egen bil. Om ni vill investera i en riktigt bra bil finns Ford bil som laddhybrid att köpa ny eller begagnad. Då gör du dessutom en tjänst för miljön. Det blir en riktigt bra följeslagare genom Italien som kan ta er till alla platser ni vill besöka. Det kan kännas lite skrämmande att köra i Italien till en början, speciellt i större städer som Rom. Om ni bara tar det lugnt och försiktigt kommer allt gå som smort.

Första stoppet

Första destinationen med er Ford kan med fördel bli Amalfikusten. Du kanske redan har sett denna vackra kust på bilder? Ni kan till exempel göra ett stopp i Portofino och ta er upp för bergen. Här rekommenderar vi dock att ni ställer er laddhybrid och tar trapporna upp i byn. Det är ganska jobbigt men när ni väl kommer upp får ni er belöning. Utsikten är helt fantastisk och något ni kommer ha med er hela livet.

Stanna till på en vingård

Något annat som ni inte får missa är att göra ett besök på en vingård. Eftersom ni har bil kan ni köra till den som ni tycker verkar bäst. Det finns knappast något som känns så mycket Italien som en vingård. Här kan ni även bo över en natt om ni önskar. Om ni har en Ford laddhybrid kan ni även passa på att ladda den under natten. På vingården får ni chansen att njuta av fantastisk mat och bara ta det lugnt. Regionen kring Toscana är den främsta när det kommer till just vingårdar.

Avsluta resan i Rom

Sist men inte minst får ni inte missa att besöka huvudstaden Rom. Om ni har en hyrbil kan ni lämna tillbaka den och njuta av de sista dagarna till fots. Rom är verkligen en fantastisk stad med något för alla. Om det är första gången får ni inte missa alla klassiska landmärken som Spanska trappan och Colosseum. Sedan kan ni strosa runt på gatorna och njuta av shopping och folkvimlet. Italien är också kända för sitt goda kaffe. Därför får ni inte missa att slå er ner på ett mysigt café och bara spana in de förbipasserande i lugn och ro.