Rusta kroppen för smekmånad utomlands

När det planeras smekmånad är det mycket att tänka på och det är lätt att glömma små detaljer när man är mitt uppe i kärlekens lyckorus. Men ska ni fira tiden som nygifta utomlands så är det bra att förbereda kroppen på olika sätt, utöver de vaccinationer som kan behövas för vissa resmål.

Stötta tarmen med bra kost och vitaminer

Ungefär 75 % av ditt immunförsvars celler är lokaliserade till dina tarmar. Därför är det viktigt att du tar hand om din mage och tarm så att de mår bra, speciellt inför en utlandsvistelse då du utsätts för ny mat och nya bakterier som kan påverka dig. Det är ju oerhört tråkigt om resan till viss del förstörs av att någon av er blir magsjuk, kanske speciellt när det gäller er smekmånad. Så förbered kroppen i god tid innan resan så att ni har alla förutsättningar för att hålla er friska och pigga genom alla nya äventyr och upplevelser.

En god start är att ta en bra multivitamin och följ gärna upp det med probiotika och övriga fibrer för att stötta tarmarna och de goda bakterierna där. Fungerar magen som den ska står den lättare emot eventuella påfrestningar och ni har en betydligt större chans att klara er starka och friska. Om ni redan är vana vid träning är det också väldigt betydelsefullt för hälsan och tarmarna, annars är det här en utmärkt tid att börja. Träna på gym, ge er ut på raska promenader och kör gärna intervaller för att få upp flåset. Utöver de här bitarna är en hälsosam kost också en viktig faktor för att ni ska må bra och lättare stå emot sjukdomar när ni är på resande fot.

Fortsätt de goda vanorna på resan

När ni väl ger er iväg på er smekmånad ska ni inte glömma att packa ner era vitaminer och till exempel vätskeersättning så att ni lätt kan fortsätta era goda vanor under resan, givetvis tillsammans med fortsatt god, fräsch och näringsrik mat som ni kan njuta av på plats på ert resmål. Med bra planering och framförhållning kommer ni ha hjälpt era kroppar och magar att må bra även när de utsätts för ny typ av mat, som i vissa fall skulle kunna få dem att sparka bakut en del.