Att planera en smekmånad

När det är dags att planera smekmånaden är det många faktorer som man måste tänka på. Resan efter bröllopet ser många fram emot och det är en tid då det är meningen att de nygifta ska spendera sina första dagar eller veckor tillsammans, bara de två. Oavsett om smekmånaden ska vara i flera veckor på en karibisk ö eller en långhelg på Ibiza så är det mycket som ska planeras för att smekmånaden ska bli så bra som möjligt. Med rätt planering kan smekmånaden bli en resa för livet och något som man alltid kommer att minnas med glädje.

Budget

Det första som kan vara bra att planera är budgeten. Hur mycket går det att lägga på smekmånaden efter att bröllopet är betalt. Många gör så att de inte önskar sig presenter utan istället resecheckar eller presentkort hos ett visst resebolag. Det är en bra ide för att få upp budgeten och därmed kanske kunna vara borta längre eller resa längre bort. För de som vill resa på en lite mindre budget kan det vara smart att planerna sin resa inom Europa medan de som vill lägga lite mer på sin smekmånad kanske vill välja en lite mer exotisk plats.

Välja destination

Att välja destination kan vara det svåraste i planeringen av smekmånaden. När budgeten är bestämd blir det lite lättare att hitta en stad, by eller ö som känns perfekt att åka till. För det äventyrliga paret finns många alternativ med inrikting på vattensporter eller klättring vid de karibiska öarna. Andra föredrar kanske att ha det varmt, soligt och nära till vattnet. För par som vill ha tända ljus och romantik kanske en vecka i Toscana eller i Paris skulle passa bra medan andra vill ha ett tält i Botswanas vildmark. Oavsett vilka intressen man har så finns det något för alla smaker. Har ni svårt att komma överens sinsemellan så kan det vara bra att ta kontakt med en resebyrå för inspiration och för att prata igenom alternativen.

Packning

När det är dags att packa väskan så kan det vara bra att anpassa innehållet efter destination. Kolla gärna hur väderprognosen ser ut för den kommande tiden. Saker som är bra att packa i resväskan inför en smekmånad är produkterna som behövs för din vanliga hudvårdsrutin. Beroende på destination är det inte säkert att det går att hitta sina favoritprodukter på plats. Med eleven rabattkod kan man beställa och få hem extra produkter till ett bra pris och i god tid innan avresan. Lite finare kläder att ha på sig på middagar ute är även det bra att packa ned samt lite bekvämare kläder att ha på hotellrummet, för att inte glömma en fin pyjamas. Det finns ju en risk att ni inte lämnar hotellet särskilt ofta.