Spartips inför bröllopet och smekmånaden

Bröllop är en fantastisk högtid i livet där kärleken mellan två personer firas. De flesta gifter sig bara en gång i livet och det är en av livets viktigaste dagar. Det är dock en högtid som kräver mycket planering. Förutom själva bröllopsdagen behöver även smekmånaden planeras. Ofta drar kostnaderna iväg snabbt. Bröllopet kan lätt bli en stressig tillställning och många oroar sig för den slutgiltiga kostnaden. Det går att spendera oändligt stora summor på bröllop och smekmånad, men smarta val kan göra stor skillnad och spara stora summor. Här får du smarta spartips inför bröllopet och smekmånaden.

Köp ringarna online

Det är viktigt att inte snåla med ringarna eftersom du ska bära dem varje dag för resten av ditt liv. Däremot går det att kan spara många tusenlappar genom att köpa förlovningsringar och vigselringar online istället för i butik. Priserna för märkesringar är oftast betydligt lägre på nätet än i butik. Hos Jewelrybox finns ett brett urval av vigselringar och förlovningsringar från några av de populäraste varumärkena, exempelvis Schalins och Efva Attling. Här hittar du även andra bröllopssmycken, exempelvis halsband och örhängen. Om du oroar dig för storlekar och modell kan du kontakta kundservice som har stor erfarenhet av att hjälpa kunder att hitta rätt smycken. En stor fördel med Jewelrybox är att de erbjuder fri frakt och öppet köp i 14 dagar vilket gör att du kan ändra dig om smyckena inte passar.

Hyr klänningen eller köp begagnad

Bröllopsklänningen kan bli en riktigt dyr historia. Bröllopsklänningar har blivit en lukrativ bransch eftersom många blivande brudar vill vara så vackra som möjligt på den stora dagen. Vacker behöver dock inte betyda dyr. Det går att hitta många fina begagnade klänningar samt hyra bröllopsklänningar. Till skillnad mot ringarna kommer klänningen trots allt bara att användas en dag i livet. Du kan även överväga att gifta dig i en vit kostym istället för klänning. En vit kostym kommer du förmodligen även kunna använda vid många andra tillfällen.

Billig smekmånadsdestination eller be gästerna om bidrag

Smekmånaden är viktig för alla bröllopspar. Detta är den första tiden som gifta och det är nu de nygifta ska njuta extra mycket av varandras sällskap. Det är viktigt att planera smekmånaden i god tid för att se till att få de bästa priserna. Det finns många som har en idé om att endast exotiska resmål som Maldiverna, Söderhavet, Seychellerna och Bali duger för bröllopsresan. Det finns dock betydligt billigare smekmånadsdestinationer som exempelvis Portugal, Polen, Albanien och Kroatien. Portugal är ett utmärkt exempel på en billigt land som passar för smekmånad. Här finns vacker natur, många stränder, gott vin och god mat. Dessutom ligger det nära Sverige med flera direktflyg vilket minskar resekostnaden.

Det är även vanligt nuförtiden att be bröllopsgästerna om bidrag till smekmånaden istället för prylar som presenter. Detta är ett perfekt sätt att kunna åka på en härlig smekmånad.