Smekmånad i Bali – för de med budget

Är ni nygifta och nyförälskade? Vad är då bättre än att åka på en smekmånad ihop och få ägna sig åt varandra i den mest fantastiska miljön? För att kunna göra detta utan att ha vunnit på lotto först är ett fantastiskt bra alternativ att åka till Bali.

Bali

Bali är en ö som ligger i Indiska oceanen, i Asien. Ön hör till Indonesien. På ön pratas det egna språket balinesiska men genom att många turister rest till ön de senaste decenniet har befolkningen även lärt sig att tala engelska. Den största religionen på ön är hindu.

Varför välja Bali för smekmånaden?

Anledningen till att man borde välja Bali som destination för smekmånaden är för att detta är ett billigare alternativ till likvärdiga resmål. Här kan man hitta resor till rimliga priser, man kan äta ute varje dag till ett bra pris, man kan unna sig att gå på spa och gå på lyxiga restauranger utan att det kostar flera tusen kronor.

Att ta sig dit

Att resa till Bali från Sverige tar ungefär 20-30 timmar beroende på mellanlandningar. Man måste göra minst en mellanlandning för att komma hela vägen till Bali. Åker man från Göteborg, Landvetter är det snabbaste alternativet att åka via Doha. Åker man från Stockholm är ett av de snabbaste alternativen att mellanlanda i Bangkok eller Dubai. Priser varierar beroende på vilken tid på året man åker samt hur långt innan resan man bokar flygbiljetterna. Runt jul brukar priserna gå upp men under övriga året går det att att hitta biljetter för 6000-10000 kr tur och retur. Under jul kostar biljetterna närmare 14000 kr.

Priser för boende

Den som åker till Bali på smekmånad kanske vill välja att bo lite finare. Ett finare hotell med cirka tre stjärnor kostar omkring 300 kr per natt. Det finns dock oändligt många alternativ och man kan hitta boende från 30 kr per natt till flera tusen per natt. En rekommendation är att kolla på Air Bnb där det finns ett enormt utbud att välja på.

Att köpa hus

För den som får mersmak vad gäller att befinna sig utomlands finns det många alternativ vad gäller att hitta sig en eget boende. Man kan bland annat kolla på mowido som erbjuder hus i nästan hela världen. Den som vill köpa ett eget hus i Bali bör dock göra en del efterforskningar först. Det finns regler som säger att vem som helst inte kan köpa ett hus där, utan de som inte är indonesiska medborgare har endast möjlighet att hyra marken där huset står. Detta kallas för “leashold”. Ett sådant kontrakt kan gälla i allt från några få år upp till 31 år. Kontraktet kan i vissa fall säljas vidare till någon annan efter några år men detta kan dock vara krångligt och vad som gäller kan skilja sig från kommun till kommun.