Att skapa en hemsida till sitt bröllop.

exempel 1Detaljerna tycks ibland aldrig ta slut i planerandet inför ett bröllop. Men, det är inte bara brudparet utan ibland också gästerna som behöver hålla reda på en hel del runt bröllopet och festen. Det mest grundläggande, som tid och datum, skickas ju som regel ut via ett inbjudningskort. I dessa får dock inte hur mycket information som helst plats och många kompletterar därför inbjudan med att lägga ut information på nätet.

Att skaffa en enklare hemsida för ert bröllop är praktiskt ur alla möjliga aspekter; ni kan kontinuerligt uppdatera informationen om det sker förändringar, borttappade inbjudningskort är inte längre någon katastrof, ni kan lägga in vägbeskrivningar, eventuellt påminna om kontanter till baren, upplysa om huruvida det finns övernattningsmöjligheter samt påminna gästerna om att anmäla sina allergier.

IMG_20130726_161737Kanske klargöra att alla söta barn får stanna hemma?

Att starta en enklare hemsida är i grunden inte särskilt svårt och kan göras via både fristående bloggverktyg samt via tidningsplattformer. Bra programvaror är exempelvis WordPress.com och Blogg.se, vilka kostnadsfritt ger vem som helst möjlighet att själv bygga upp en hemsida.

Som med allt annat här i livet gäller dock att det som är lätt för någon kan vara superkrångligt för någon annan. Jag skulle därför vilja säga såhär; har du ett ”dator-intresse” och känner dig lite hemma på området, starta en blogg och designa på! Om inte, var medveten om att du kan komma att få slita ditt hår i ett par timmar, bara för att få till menystrukturen.

Tillhör ni den otekniska kategorin? Misströsta inte! Vill ni ha hjälp med att skapa en snygg virtuell sida är ni varmt välkomna att besöka Strategic Brandning, det företag jag driver vid sidan av redaktörsjobbet här på Vintage Honeymoon. Jag jobbar vanligtvis med att stärka företags varumärken, men erbjuder också min kunskap till privatpersoner inriktat på bröllop. Ni kan på min hemsida klicka er vidare till olika exempelmallar från vilka ni kan peka (mejla) på vilken design ni önskar och utifrån det skräddarsys sedan sidan till er. Ni väljer själva eller med min hjälp de rubriker, den text och de bilder som ni vill ska ligga publicerade på er sida både innan och efter ert bröllop. Innan bröllopet får ni på ett enkelt sätt ut all information ni önskar och efteråt får även alla gäster exempelvis möjlighet att se bilderna från er stora dag. Ni kan även välja att publicera ett elektroniskt tackkort till alla, om det känns lite mycket med porto och tryckkostnader för ytterligare ett kort.

Fördelarna med en hemsida är som sagt många och känner man sig osäker i hemsidebyggandets konst finns all information ni behöver om en bröllopshemsida här.

Mindre krångel och mer lycka!
Miss Malin of Vintage Honeymoon

En kommentar på “Att skapa en hemsida till sitt bröllop.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>