Good Fella – Modisten och frisören Örjan Jacobsson

DSC_3158_pp

Vem är du?
Örjan heter jag och jag älskar färg och form. Uppväxt på riktiga landet Mariestad i Västergötland. Utbildade mig till frisör och flyttade till Stockholm, sen London och jobbar mycket med håruppsättningar till bröllop. Är svag för det skira, vackra, romantiska, inte allt för stela uppsättningar.

Kom på att man kanske inte ska lägga all kraft på just håret, utan att man kanske istället kan ha ett hårsmycke/coiffe för att få den där WOW-effekten och istället hålla håret lite mer naturligt. Så jag började tillverka hårdekorationer och startade mitt märke Parant Parant. Älskar ordet parant, därför dubblade jag det. Har min ateljé i vårt underbara 1800-tals torp utanför Mariestad. Den trollska Tivedsskogen där John Bauer målade några av sina vackra tavlor håller mig mer än inspirerad i mitt hantverk.

En annan passion är fotografering, samma där, jag är svag för det skira, romantiska i bild. Så att anlita mig är att slå flera flugor i en smäll. Hår – hårsmycke – fotografering

orjanjacobsson_6.jpg

Varför är du en Good Fella? 
För att jag ger allt i mitt hantverk, vilket det än gäller; foto, hårsmycke eller håruppsättning. Sen är jag väldigt lättsam att ha att göra med också. Vill att det ska vara skoj hela vägen, älskar verkligen hela glädje-grejen med bröllop. Och för att vintagehoneymoon är en så underbart vacker bröllopssida ( fjäsk )

DSC_3323 copy

DSC_3300

Vad kan du tillföra en bröllopsdag?
Med mina hårsmycken, som jag själv tillverkar helt för hand, tillför jag något helt unikt till bröllopet, något som ingen annan har. Den där lilla pricken över i:et. Med min erfarenhet av håruppsättningar kan jag även få fram ditt vackraste jag. Mest troligt får vi även en trevlig dag tillsammans med många glada skratt.

www.parantparant.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>