Fifty shades of tulle

1303_Annevi_CPH48

”Det går inte att berätta om Cat och Stephens bröllop utan att tänka på Cats fantastiska brudklänning. Paret bor i Hong Kong där Stephen arbetar i modebranschen. På bröllopsdagen hade han en silvrig handsydd sidenkostym. Cat hade på sig en Vera Wang klänning i lager på lager av rosa och vit tyll. Vera Wangs fick stor uppmärksamhet för sin brudkollektion våren 2013 då hon visade en hel kollektion av röda brudklänningar. Wang är en designer som genomgående har vågat använda färg i sina brudklänningar, ibland diskreta vita klänningar med svarta band, men lika ofta klänningar i två färger, t ex vitt och brunt tyg eller som Cats klänning i vitt och rosa.

Cat och Stephen valde att gifta sig i rådhuset i Köpenhamn. När jag frågade brudparet varför det hade blivit just Köpenhamn tittade de på varandra och skrattade lite. ”Vi gifte oss på en plats som vi inte tänkt på tidigare”. Framförallt ville de resa runt i Skandinavien och Köpenhamns goda kommunikationer blev en naturlig bas att flyga till Island, ta tåget till Sverige och såklart direktflyg till Hong Kong.

Cat och Stephens bröllop är det minsta bröllop som jag har fotograferat; det var bara brud och brudgum och sedan var jag med som fotograf. Det gjorde bröllopsdagen lite annorlunda och väldigt avslappnad och personlig. Istället för en stor mottagning blev det en enklare lunch på Ströget och sedan gick vi tillbaka till rådhuset där vi tog större delen av porträtten. Vi hade sedan tidigare bestämt att fotografera utomhus på olika platser men den dagen när Cat och Stephen gifte sig var det full storm och vindar på 25m/s. Vi försökte istället ta några bilder på rådhusets yttre borggård, men Cats slöja stod rakt ut, så vi skyndade snabbt tillbaka in.

Vi åkte tillbaka till hotellet där Cat klädde om till sin middagsklänning och vi tog några bilder i det nybyggda hotellet innan jag lämnade dem. Då skulle de två vidare på sin bröllopsmiddag på en finare restaurang.”

Fotografen Annevi Petersson om Cat & Stephen
Köpenhamn, 18 februari 2013

1303_Annevi_CPH06

1303_Annevi_CPH02

1303_Annevi_CPH26

1303_Annevi_CPH42

1303_Annevi_CPH45

1303_Annevi_CPH46

1303_Annevi_CPH04

1303_Annevi_CPH28

1303_Annevi_CPH50

Fotograf: Annevi Weddings

3 kommentarer på “Fifty shades of tulle

  1. Pingback: Annevi Weddings - CAT & STEPHEN

  2. Åh, underbart!!!!! Jag vill gifta mig igen när jag ser den klänningen. Med Svante naturligtvis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>