Good Fella – Fotografen tillika scenografen Therese Winberg

Vem är du?
Jag är väl en slags bröllopsnörd som har gjort det mesta inom bröllop. Scenograferat tv-bröllop, plåtat väldigt många som fotograf, gift mig själv med min alldeles egna man. Och ändå vill man bara ha mer. Det finns en obotlig romantiker i mig som tycker att varenda bröllop jag får vara med om är lite som en Nothing Hill-film. Jag är hopplöst förälskad i vackra saker, i bild och i storytelling. Hur man förmedlar något alldeles personligt med en utvald detalj. En känsla, en historia. Ett asgarv. Jag vill att när mina kunder ser sina fotografier ska de känna igen sig i exakt hur de kände när jag tog bilden.

Varför är du en Good Fella?
”Varför är du bröllopsfotograf?” frågar en del. Hur folk INTE kan vilja vara det, är för mig ett under. Jag menar, jag får vara med och fira kärleken mellan två människor på deras a b s o l u t lyckligaste dag. De har aldrig varit så snygga, sprudlande eller omgivna av så många kära vänner och familjemedlemmar. Som bara berättar roliga, finurliga och fantastiska historier om dem. Och efteråt får JAG glädjetårar som tack för att jag var där och fotograferade. Hur många yrkesrollar där ute får vara med om detta egentligen?

Hur kan du förhöja en bröllopsdag?
Fotografier ÄR viktigt. Man planerar bröllopet så länge, lägger ner så mycket tid och kärlek redan innan bröllopsdagen på sin lilla ”bröllopsbebis”. Man bygger långsamt upp sin drömdag tillsammans med sin blivande, man pillar och donar, man ändrar, man hoppar högt när man hittar den perfekta detaljen. Och helt plötsligt PANG-BOM är dagen här! Förtjusande, över alla förväntningar och alldeles, alldeles för kort. (Tro mig!). Just därför är era bilder viktigast. Tårtan äter ni upp, klänningen hängs in i garderoben, blommorna sloknar. Men bilderna (och ringarna!) har ni kvar för evigt. Som påminner er om hur somrigt jordgubbstårtan smakade, hur klänningstyget föll i vinden och hur gott blommorna luktade. Hur ni kiknade av skratt tillsammans, hur er första kyss som gifta kändes och hur mormors moves såg ut på dansgolvet.

Jag fotograferar bara heldagar numera, ett beslut som ligger mig otroligt varmt om hjärtat. Jag vill göra bilder och berätta historier som känns i magen, och sådant tar tid. Ungefär en hel bröllopsdag.

www.theresewinberg.com

Ps. Redaktionens lilla anmärkning: Ni minns säkert min eufori över Therese egna bröllop i äppellunden, kör en favorit i repris vettja! 

2 kommentarer på “Good Fella – Fotografen tillika scenografen Therese Winberg

  1. Pingback: Mina Good Fellas svarar på hur de kan förhöja din stora dag! | Vintage Honeymoon

  2. Pingback: vintage honeymoon bröllopsfotograf wedding photographer blogg | Blogg | Bröllopsfotograf & Scenograf Therese Ekblom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>