Varför en ”engagement session”? Fotografdonnan Therese Winberg förklarar

Pre-shoot, engagement session eller kort och gott förfotografering på ren och skär svenska. Den här amerikanska seden blir allt vanligare bland svenska bröllopsfotografer att erbjuda bland sina paket.

När man anlitar en bröllopsfotograf är det oftast första gången man anlitar en professionell fotograf över huvudtaget. ”Hur GÖR man? Hur ska vi stå? HJÄLP, jag är jätteobekväm framför kameran!” Det är just därför en test-fotografering innan den stora dagen är så utmärkt. I lugn och ro ses man på en location som passar och matchar er som par. En picknick på ängen? Ett enormt knippe ballonger på Gröna Lund? Eller på en hästrygg i kohagen?

Alla fotografer jobbar såklart lite olika, personligen beordrar jag paren att stå och kramas. Och att få stå och kramas i en timme är bara härligt. Farligare än så är det inte. Ibland får ni titta åt lite olika håll, ibland gå lite och pussas ganska mycket.

En annan fördel är att man kan passa på att fotografera när ljuset är som allra bäst, oavsett vilken årstid. När ljuset är så där att vi fotografer hoppar-och-studsar-av-förtjusning-för-det-är-så-jäkla-fint!

Och när ni efteråt får se bilderna och hur uper-duber-snygga-och-lyckliga-ni-ser-ut och fått se vad er fotograf har för magi i sitt avtryckarfinger, ja då känns även bröllopsdagen helt plötsligt lugnare. För ni vet att er fotograf kommer att leverera. Och ni kommer se lyckliga ut. Och uber-duper-snygga.

Ps. Bilderna kan man använda i sin gästbok till bröllopet. Eller till sin bröllopshemsida. Och såklart som ny profilbild på Fejjan.

Lisa & Viktor hade sin engagement session i slutet på september på Långholmen tillsammans med mig. Och så här är deras ord om hur det var:

”När det var dags för fotograferingen var det en strålande semptemberdag med fantastiskt solljus. Therese hade tänkt ut tre olika miljöer. I början var vi nog lite stela men Therese lät oss bli varma i kläderna, hon pratade med oss, vi kände oss fåniga och skrattade väldigt mycket. Och sen hände det bara av sig själv! Långa stunder fick jag och min förlovade bara hålla om varandra, finnas i stunden och tänka på den faktiska dagen då vi ”gör det här på riktigt”, Ibland ropade Therese ut ”Lisa, ett steg åt sidan, PERFEKT!”. Då hade hon det perfekta ljuset och en perfekt bild! När vi sedan fick bilderna var de över all förväntan. Det var så professionella och hade den där känslan i sig som vi faktiskt hade inom oss under fotograferingen. Sen var det bara att vänta på den STORA dagen.”

Allt gott!
Fotograf Therese Winberg
www.theresewinberg.com

6 kommentarer på “Varför en ”engagement session”? Fotografdonnan Therese Winberg förklarar

  1. Pingback: therese winberg photography slussen love portrait stockholm | Blogg | Bröllopsfotograf & Scenograf Therese Ekblom

  2. Cecelina: Det har bokstavligen exploderat förra säsongen så nu hoppas jag för alla fotografer skull att trenden breder ut sig och stannar för gott.

  3. Så roligt att provfotograferingen har kommit till Sverige nu ordentligt, såsom är standard i resten av bröllops-Europa. Fantastiskt bra tillfälle att också lära känna sin fotograf!

  4. Ytterst imponerad och jättestolt över det fina och superproffsiga inlägget och jätteglada (mormor inkluderad) över att ni återkommer till fäderneslandet i tid före julskinkan och revbensspjället!

    PoK!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>