Good Fella – make up artisten & stylisten Anaya Sylwander

Vem är du?
En makeup artist och stylist vars främsta filosofi är att alla människor är vackra! Smink och kläder är bara en förstärkning av våra personligheter, ett av många uttryck, men som vid rätt användning kan göra en enorm skillnad för ens välbefinnande, det är därför jag älskar det jag gör.

Jag började sminka 2006 efter en utbildning från Face Stockholm Makeup School, och har sedan dess jobbat på allt från modeplåtningar och visningar, reklam, långfilm och TV.

Varför är du en Good Fella?
Att jobba med en brud på hennes bröllopsdag är något väldigt speciellt, man lär sig läsa av deras smak och önskemål, för många glömmer lätt att en brudmakeup kan vara allt mellan himmel och jord, den är vad DU vill att den är! Vill du ha sotiga ögon deluxe, en mer sober sminkning i skira färger som är mer traditionell, en vintage look a´ la 40-tal, eller en glitter explosion kanske? Sky is the limit, och det är du som bestämmer, allt är tillåtet, inget är fel. Jag dömer aldrig ut det en brud känner, jag ser mig själv mer som ett redskap för att du ska kunna få precis den look du alltid drömt om på din stora dag. 

Hur kan du förhöja bröllopsdagen?
För mig är smink inte bara ett jobb, det är en passion. Och att utöva min passion på någons stora dag är något jag har en stor respekt för. Min roll den dagen är att få bruden att känna sig omhändertagen, avslappnad och framförallt vacker.

Tips för blivande brudar:
1. Se alltid till att gå på en smink konsultation innan själva bröllopsdagen(det är en tjänst som alltid ingår när man bokar en brudmakeup hos mig). Det är jätte viktigt att du vet vad du får innan eftersom allas tolkning av vad som är mycket och lite smink är totalt olika, det kan också vara skönt som brud att kunna checka av en till sak på sin ”to do” lista och känna sig trygg i det.

2. Det är en dålig idé att göra en ansiktsbehandling för nära inpå själva bröllopsdagen då det oftast brukar göra huden värre först, innan den blir bättre. Samma sak gäller om man väljer att göra en spray tan, se till att ha gjort den minst 5 dagar innan för att den ska se så naturlig ut som möjligt på själva bröllopsdagen.

3. En hudfärgad ögon/läpp penna har många bra användningsområden, den hjälper till att ge ögonen en pigg och frisk look (läggs i nedre ögonrand), samt att om man tar den och fyller i som ett M i läppens amorbågen och sedan suddar kanten lätt med fingertoppen så får du en ögonblicklig ”mini läppförstoring”, perfekt om du känner att du vill få lite mer ummph i ditt plut. Viktigt att det är en hudfärgad och inte en vit, då får du ett mycket naturligare resultat.

Anaya Sylwander
www.anayasblog.blogspot.com / stylist@stylistsylwander.eu

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>