Rockabillyfest – världens bästa skiva!

Jag fick i uppdrag av IKEA att med deras produkter duka upp för en nostalgifest med rockabilly och 50-talstema. Det första jag kom att tänka på var att jag borde duka upp för ett band, att det ska vara lekfullt och finnas allt för att skapa en egen söderhavsdrink! DET blir en bra fest.
Här är en intervju med mig från IKEAs inspirationsblogg LIVET HEMMA

Madelin Downey är stylisten bakom den här svängiga festen. Dukningen är inspirerad av 50-talet och rockabillykulturen som är populärare än någonsin – från catwalken i Paris till de värmländska skogarna. Varför är det så?
– 50-talet var en positiv tid med mycket framtidstro. Design och inredning fick nya former och glada färger. Rock n’ roll och ungdomskultur växte fram. Jag tror att vi ständigt återvänder till den här tiden för att stilen har blivit klassisk och många kan tycka om den. Det finns rockabilly-entusiaster över hela Europa och subkulturen har kommit till Sverige för att stanna. Som stil i musik, mode och inredning, säger Madelin Downey.

Hur fixar man 50-talsstilen till dukningen?
– Leta efter klassiska mönster, glada färger, pasteller och runda former. Vi valde den prickiga vävplasten LIALOTTA som löpare på bordet ovan metervaran AINA som fungerar som duk. Glada färger i rött och gult och bleka pasteller känns 50-tal. Blanda dem gärna! Duka bordet med runda och oregelbundna former. Det svarta blomsterfatet BIGARRÅ andas 50-tal precis som den turkosa IKEA 365+ assietten och den mörkgrå IKEA 365+ tallriken. Typiska känns även CHARMIG bestick och serveringsskålarna MYCKET, de hjälper verkligen till att sätta stilen.

Vilka är dina bästa budgetknep för den här festen?
– Blommor! Det är effektfullt och ofta kostnadssnålt. Här har vi dekorerat med en rosa krysantemum på varje tallrik och blommor från trädgården i en kanna på bordet. Ett annat knep är godis istället för dyra bakverk. De flesta skiner upp när man har godisbuffé, det är en riktig barndomsdröm. Godis finns i så många fina färger och former. Ett tips är att färgsortera och lägga det i olika burkar. Här har vi även dukat fram marshmallows på pinnar som gästerna ska få grilla under kvällen. Det skapar förväntan redan innan gästerna har satt sig!

Fotograf: Roland Persson

Läs mer om inredningsidéer på IKEAs blogg LIVET HEMMA

2 kommentarer på “Rockabillyfest – världens bästa skiva!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>