DIY – 6 tips för en billig men generös fest

Att ha i bakhuvudet inför ditt bröllop eller fest; generositet behöver inte ha med pengar att göra. Har du inte pengarna, kanske du har tiden eller frivilliga som vill hjälpa dig till en fest alla sent kommer glömma. På bilderna hjälper jag min mamma och hennes 50 års fest på traven, kalaset för 50 personer, 3 rätters och massa tilltugg, liveband och bjudbar kom undan på 25.000:- Här kommer 6 generösa festtips för dig med en skral kassa:

Blommor: Köp få lyxigt stora blommor hos en florist så du får det fokus du vill ha och smit sedan iväg till ditt marknadstorg och köp utfyllningsblommor. Är du lite tjenis med torghandlarna brukar de ta in det du vill ha och kommer du precis innan stängning så kan du pruta hutlöst. Har du tur finns din favoritblomma på ängarna.

Lokal: Det är väldigt smidigt att köpa hela paketet från en festlokal men priserna rullar ofta iväg när det kommer till mat och alkohol. Leta efter en festlokal där all förvaring, kylning, städning och porslin ingår men där du får ta med resterande. Vill du komma undan ännu billigare så kolla med scoutgårdar, hembyggdgårdar och församlingshem. Men ofta är hemma eller hos någon bekant med tomt det bästa. Personligt och utan att det känns billigt.

Porslin: Porslin är alltid så mycket trevligare att äta på och sätter en stämning. Kolla med en hembyggdsgård eller skola i närheten, de brukar ha för stora antal. Ett annat tips är att servera förrätten på bricka som ett tilltugg och ha samma dryck som fördrinken så sparar du både glas, bestick och tallrik för en måltid. Och i baren är det alltid smidigast att köra plast om det ingår i ditt festvåningspaket.

Mat: Är du inte en hejare i köket skippa hemgjorda krustader, moussetårtor och känsligt kött. Har du inte kunskapen eller möjlighet till ett proffs lägg pengar på en bra huvudråvara och enkla men smarriga tillbehör. Avancerat utan kunskap är en för vild dyr chansning som antagligen ändå ingen minns, alla vill säkerligen hellre ha färska jordgubbar med vaniljgrädde som alltid smakar toppen och sommarlyx!

Dryck: Champagne är smarrigt men dyrt till många och hur många gånger har vi inte fått fisljummet Törley istället? Strunta i kopian och krydda ditt eget brännvin som bas för välkomstdrink. Personligt, lyxigt och billigt. Jag säger bara hemgjord limoncello, sodavatten, mynta, citron och is!

Underhållning: Ring estetgymnasiet i närheten och be om en kontakt till några elever som gillar er musikstil. Kanske kan du få en hel kör för ett bidrag till klassresan?

Lady Maria
Bröllopskoordinator och stylist på Sugartown 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>