Kostymdjungel? Råd och tips från Fjaerilen

Helene Gryfarb Photograpy / Axel & Berg Photograpy

Att klä sig rätt på ett bröllop, både som blivande äkta man, best-man eller vanlig gäst kan vara knepigt. Klädkoderna varierar och i dagens samhälle så blandas det friskt mellan tradition och innovation även där!

Smallpigart Photography / Alicia Swedenborg

I Sverige gifter sig de flesta i mörk kostym, det innebär en svart, mörkgrå eller mörkblå kostym med vit skjorta och en mörk slips. Detta kan uppfattas som enkelt och kanske lite tråkigt men är ofta ett lätthanterat och effektivt alternativ där man minimerar riskerna för klädkatastrofer. På fötterna sitter alltid ett par svarta eller bruna läderskor!

Emma Jane/Caught The Light

Efter mörk kostym kommer smokingen. Den mest eleganta ensemblen de flesta svenska män någonsin kommer bära, då frack, högtidsdräkt eller folkdräkt mycket sällan bärs upp av andra än ordensmän, politiker eller kungligheter.
Smokingen ska utan undantag vara svart eller midnattsblå. Enkel eller dubbelknäppt är upp till bäraren och samma sak gäller slagbilden. Sjalslag är det mest traditionella och det mest dressade alternativet – vill man ta ut svängarna lite finns slag i alla storlekar och former tillgängliga. Till smokingen bör du bära lackskor men ett par svarta wholecuts kan fungera som substitut.

Att klä sig rätt för ett bröllop är en blandning av respekt för värdparet, deras dresscode och dig själv. Det är en fråga om sunt förnuft i grund och botten – om det står mörk kostym som klädkod, kom inte i en sandfärgad linnehistoria och en röd paisleyslips. Ledorden är enkelhet, diskretion och värdighet.

Nordica Photography / Sima Korenivski

Sonia Jansson Photography

Viktigast av allt är att du inte klär dig över brudgummen! Ha en fin bröllopssäsong.
———-
Fjaerilens butik är fylld med vintagekostymer, accessoarer & kunskap, ni hittar dem på Östgötagatan 82 / Stockholm.

2 kommentarer på “Kostymdjungel? Råd och tips från Fjaerilen

  1. Hahaha har hört att dessa killar är gifta, men glid in på Fjaerilen så kanske ni hinner haffa dem innan de är trolovade.

  2. Stiliga karlar! Var kan vi också hitta sådana?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>