Good Fella – make up artisten Karolina Olsson Haglund

Vem är du?
Jag är en nostalgiker och estet som älskar vackra gamla saker, knastrig musik, gulnade spetsar, bleknade fotografier, funkishus… ja, allt som har en historia. Jag tror jag fått detta från mina föräldrar. Som liten hängde jag i sminklogen på teatern där pappa regisserade historiska skådespel, eller på auktioner med mamma då hon köpte upp antikviteter till sin butik. Jag fick lära mig att gamla saker hade själ.
I början av min karriär sminkade jag på lokala teatrar och på modevisningar i småstäderna i Västergötland där jag växte upp, för att sedan flytta till Stockholm (1992) och börja sminka på ZTV, för modemagasin, till reklamfilm och musikvideos, då jag även började jobba med klädstyling. När jag för sju år sedan skulle arrangera mitt eget bröllop förstärktes mitt intresse för bröllopsmakeup och hela arrangemanget kring bröllop. Det var ju ”the styling of my life”!  Jag har sedan dess ägnat många lördagar åt att piffa brudar, näbbar, tärnor och blivande svärmödrar. Eftersom jag sjunger jazz (1940-60-talsjazz) tillsammans med min man som är pianist (samt med kompband ibland) har vi då och då även varit engagerade i själva vigseln eller bröllopsfesten.

Varför är du en Good Fella?
Som människokännare och god kommunikatör ser jag snabbt personligheten och kan visualisera det bruden önskar, 1930-, -50-, eller -80-talsstil, goth eller sagoprinsessa, eller om hon bara vill ha en så mjuk och naturlig, men än dock så hållbar makeup som möjligt.
Med 20 års erfarenhet av makeup och styling kan bruden känna sig säker på att få det allra bästa. Jag känner ingen prestige i att göra det jag själv vill, utan blir glad av att göra bruden lycklig genom att hon får precis den makeup hon önskar.
Jag gör självklart en provsminkning eller personlig konsultation innan om så önskas.
För att förenkla för brudparet tar jag mig dit där de helst vill spendera bröllopsförmiddagen, vare sig det är hemma, på hotellrummet, hos fotografen, frisören, eller hos mig.

Hur kan du förhöja en bröllopsdag?
Genom att förverkliga brudens dröm om att få se ut som den stjärna man faktiskt är på sin egen bröllopsdag. Jag tar fram ditt allra bästa genom att förstärka och dölja och genom att skapa en look som känns rätt för just dig. Jag är positiv och anpassningsbar och jag vill göra sminkstunden till ett trevligt och harmoniskt moment på bröllopsdagen.
Jag plockar fram mitt trollspö(sminkpensel) och sim sala bim är du den prinsessa du bara kunnat drömma om!

Sminktips för blivande brudar:
1. Spara på inspirationsbilder på den makeup du skulle vilja ha, det kan vara ett läppstift, en ögonmakeup, lösögonfransar, en stil eller årtionde. Kanske vill du se ut som din mamma eller mormor gjorde på sitt bröllop, Brigitte Bardot eller Ava Gardner. Försök tänka på om din ögonform och dina läppar passar i just den makeupen. Alla passar t.ex. inte i mörkrött läppstift. Ta med dessa bilder eller mejla dem till makeupartisten. Beskriv även brudklänning, blommor, frisyr och om du har något tema för bröllopet.

2. När du träffar makeupartisten för en konsultation ska du komma sminkad (eller osminkad) som du brukar se ut, då är det lättare att se din personliga stil och utgå från den.
Om du mailar en bild på dig själv ska det vara en ansiktsbild där man ser ansiktsdragen.

3. Om du ska plocka ögonbrynen (och ev.annan ansiktsbehåring), gör det ett par dagar innan bröllopsdagen, så inte huden är svullen och rödprickig.

4. Gör en mild peeling/ansiktsmask och boosta huden med fukt dagarna innan så du har en slät och fin hy. Då sitter makeupen bättre och huden strålar.

5. Ha med eget läppstift, några tops och transparent puder i handväskan (eller i tärnans) på bröllopsdagen så du kan bättra på makeupen fram mot småtimmarna.

Kontakt: stylist@karolinahaglund.se
www.karolinahaglund.se

Foto © Frida Sjögren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>