Sparsam ätbar dekor

”Vi cyklade från vigseln till festplatsen på en gammal, blå militärtandemcykel. Det var meningen att vi skulle segla den sista biten men de som var ansvariga för båten hade glömt att tanka den med bensin och det blåste så lite att vi inte skulle hinna fram i tid, så det blev cykel istället! Framme vid festen väntade våra vänner och familj och middagen kom igång med riktigt fin, närproducerad och ekologisk mat som Johan Sjöstedt lagat. Han var både vår kock och ansvarig för hela festen. Under kvällen hölls ett precis lagom antal tal och för oss kändes det som att kvällen bara flög förbi och innan vi visste ordet av var det dags för tårta och sedan dansade vi loss till en egenkomponerad playlist och Eriks gamla, fula men riktigt kraftfulla högtalare. Allt gick himla så himla fort och när vi vaknade upp dagen därpå på hotellsviten ville vi bara göra om det igen. Såhär, ett och ett halvt år senare vill vi fortfarande bara göra om det!

Vi hade inget uttänkt tema från början men när jag hittade min klänning blev ett slags 50-tals vintage look. Erik lät sy en vit kostym med medvetet korta ben som skulle passa och jag beställde ett flor som fulländande min look och en vän gjorde min frisyr.
Vi hade inga blommor, vi har aldrig tyckt om blommor så att ha dem på vårt bröllop skulle kännas väldigt olikt oss. Vi överlät till Hornuddens trädgård att göra dekoren som blev mycket sparsmakad men enligt våra önskemål i ordentliga klara färger. Det blev lite rosetter i orange och blått tyg som matchade bröllopshäftet som brudens syster designat i ett retromönster i brunt, orange och blått. På borden ställdes basilika i krukor och Hornuddens specialitet: tomater fram i skålar. Vi gillade tanken på en ätbar dekor på detta sätt.”

Svala & Erik
Morrarö / Hornuddens Trädgård, Strängnäs, 7 augusti 2010

Fotograf: Helene Grynfarb
Fest & dekor: Hornuddens trädgård.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>