Herren på täppan – smarriga alternativ till bröllopstårtan


Bild: Amy Atlas Event

Förutom att kärleken mellan er står i fokus under själva bröllopsdagen, så står kärleken till maten högt i kurs. Och om det är något nästan alla har en stark åsikt om är det bröllopstårtan. Ska det vara choklad, mousse, friskt, mastigt.. ja här är smaken alltid som baken, delad. All ära till tårtan men här kommer 5 alternativ som kanske får er att tänka utanför bröllopsboxen.

1. Dessertbord – om vi blickar åt väst har denna trend redan gett tårtan en match sedan länge. Och nu är det flera duktiga konditorer som specialiserat sig på trenden. Ett dessertbord kan varieras i oändlighet men det kan vara fint att ha något som knyter ihop den så det matchar resten av festen. Färg, smak eller kanske ett tema? Ett lavendelfärgat, violsmakande kafferep kanske frestar? Eller ett franskt rosa röda bär smakande sådant?

2. Cupcakes – ingen har väl missat cupcaketrendens intågande. Den kanske till och med är påväg utför. Alla älskar socker och för att flörta med både andras smaker och allergier tycker jag att det är väldigt gulligt med minivarianter i blandade smaker och färger. Välj en klassiker, en annorlunda, en chokladig och en smakrik. Kanske Red valvet, lakrits/hallon, kletig choklad och en saffran? När det är dags för tårtan brukar de middagens smaker lagt sig att jag gott tycker att man kosta på sig att bryta och variera sig lite.

Bild: Amy Atlas Event

3. Tartletter – en tartlette blir som en egen liten minipaj med massor av olika konsistenser. Denna lilla primadonna kan man variera i oändlighet. Smaksätt skalet med din favoritkrydda, kardemumma, kakao eller kanske citronzest? Fyll med kräm eller mousse och dekorera med bär eller frukt.

4. Bakelser – om det är något jag vill bli bjuden på är det minibakelser uppställda i torn. Ett tips är att blicka mot Europas vackra bakelsehistoria och kunskap. Egentligen är detta kanske som en enportionstårta men fördelen är att man kan två olika sorter som representerar brudparet kanske? Och på ett enkelt sätt kan maskera allergivarianterna utan att behöva göra en egen specialdessert när andra smaskar på stora tårtan.

5. Ljuva maräng – även marängen i form av en liten spröd mandelvariant har varit väldigt populär på bröllop senaste åren. Men maräng kan serveras i alla dess former och framför allt är det sött och kombineras gärna med färska frukter och bär. Mini pavlovas, makarons, små schweiziska maränger i glasburkar, mini oskar II tårtor, marängsviss…

Oavsett vad ni väljer så välj något efter er personliga smak!

Maria Ahlin
Bakfantast & en av ladies of Vintage Honeymoon

En kommentar på “Herren på täppan – smarriga alternativ till bröllopstårtan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>