Så här hittar du den perfekta vintagekostymen!

Att leta kostym inför sitt bröllop, sin examen, en arbetsintervju eller den där speciella dejten kan vara som att leta efter en nål i en höstack. Det finns så många olika snitt på axlar, slag och längd – så många olika färger, material och mönster och så mycket detaljer som måste klaffa!

Räddaren i nöden kan bli denna guide – 5 enkla steg för att köpa en vintage-kostym:

1. Identifiera ditt behov genom att ställa dessa enkla frågor till dig själv: ”Hur vill jag se ut och hur viktigt är det att jag ser ut på det sättet?”

2. Identifiera ett bra material som är ändamålsvänligt. Om du inte använder kostym kan det vara bra att satsa på en grövre variant där du kan använda kavaj och byxa separat.

3. Börja leta! Sök igenom din lokala miljö och dammsug de välsorterade butikerna och glöm inte att kolla på internet.

4. Konsultera en person med kunnande i din närhet. Hur ska kostymen sitta? Hur fungerar min bild av hur kostymen ska sitta med materialets kvaliteter?

5. Skräddaren. Uppsök en betrodd skräddare – allra helst tillsammans med den person som hjälpt dig att konsultera samt också ett foto på en kostym som du tycker sitter bra. Tänk på att alltid nåla på plats, ta prisuppgift både en och två gånger samt att ni komma överens om ett datum med tillräcklig framförhållning så du kan ändra kostymen igen om den inte blir bra vid första skräddningen.

James Waldgrave & Niklas Norlén Grybb
Fjaerilen, Östgötagatan 77 / Stockholm

www.fjaerilen.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>