Trädgårdskärlek

”Michael och jag vigde oss i min mammas trädgård, omringade av vänner och familj, blomster och paraplyer, till ljudet av applåder, min pappas hemgjorda musikmaskin, champagnekorkarnas poppande ljud och regnet på de uppspända vita seglen. När vi drack våra första glas champagne som gifta och hälsade på alla tog en god vän till familjen fram sitt dragspel, och tillsammans sjöng vi bort regnet med ”I’m singin’ in the rain”.
Den midsommardagen 2011 hade vi varit ett par i sex och ett halvt år. Vi träffades i England och flyttade till Sverige tillsammans för ett par år sedan. Eftersom jag jobbar med vintagekläder och vi har många vänner kvar i England, bestämde vi oss för ett svenskt midsommarbröllop med vintage-känsla. Vi hade en nästintill obefintlig budget, men mycket kreativitet och hjälp från familjen. I sex månader klippte, klistrade, sydde och vek jag alla dekorationer, som flaggorna av vintage dukar, vimplarna med våra initialer, pappersgirlangerna av gamla uppslagsböcker och vindsnurrorna av vintage bilderböcker. Jag gjorde även min bukett av broscher och andra smycken, med örhängen från min mamma, en berlock från min farmor, och sötvattenspärlor från Michael. Min bakande syster gjorde vår tårta och alla cupcakes, jag gjorde fortune cookies och kakor, svägerskan bakade makarons, mamma gjorde pajer och pappa bjöd engelsmännen på sin första renskav.
När solen kom fram dansade vi vår första dans på gräsmattan till pappas sång för oss – “Only You”.
På kvällen blev det ännu mer mat, vin och dans, och våra vänner hängde upp ljuslyktor i träden och plockade upp instrumenten på den lilla scenen.”

Fanny & Michael,
Fannys mammas trädgård, 25 juni 2011


Fotografer: Duncan Lumsden och Sara Norling
Klänning: Kellerman Vintage

4 kommentarer på “Trädgårdskärlek

  1. Åh Gud vad vackert …. Finner inte ord ! Bilderna buketten paret maten miljön ALLT fantastiskt :)

  2. Det vackraste bröllop jag någonsin varit på! Fantastiskt fint ordnat av Fanny och Michael med familj och vänner. Tjusiga handgjorda dekorationer, underbar mat, fina områden i trädgården för prat, live musik, dans eller bara skönt häng på klipporna. En midsommarnattsdröm helt enkelt! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>