En fotografs bekännelser del 2

Hallå hallå igen,
Hoppas alla haften härlig jul, proppat i er massa julmat och hittat lite tid att planera på ert bröllop…? Just planeringen är ju så viktig för är det någonting som händer på nästan alla bröllop är det att tidsplanen spricker och vad gör alla då? Jo, tar av fototiden! Varför? Det är ju en av de få sakerna man har kvar efter bröllopet! (ja, jag vet att jag är lite partisk här – men har jag inte rätt?) Så i detta inlägget vill jag prata lite om schema, planera och när man bör ta bröllopsbilderna!

1. Kolla först med alla inblandade (frisör, sminkös, präst, fotograf mfl) hur mycket tid varje person behöver för att göra sin uppgift, lägg sedan på 10% tidsmässigt och planera in det i schemat. Det värsta som kan hända är att ni ligger lite före schemat å får en extra stund att sippa skumpa med vännerna eller smyghångla i ett hörn.

2. Glöm inte att saker som att få alla in i bilarna för avfärd, samla ihop sakerna hos frisören och få ut alla gäster ur kyrkan tar alltid längre tid än man tror. Och glöm inte planera in restider! Bonustips: Kika gärna i er kommuns kalender för att se att det inte är någon löptävling eller festival som stänger ner halva stan och försvårar för er att komma fram!

3.När ska man trycka in porträttfotograferingen? Ja, smaken är som baken – innan kyrkan är hår och smink fortfarande fräscht men efter är man gift på riktigt och lite mer avslappnad. Jag brukar råda mina kunder att låta ljuset avgöra eftersom ett bra foto handlar mycket om bra ljus, och bra ljus i sverige handlar mycket om årstider. Gifter man sig på vinterhalvåret skulle jag absolut propsa på att fotografera så nära mitt på dagen som möjligt – dagarna är korta och man behöver allt solljus man kan få! På sommaren i sverige är dock solen uppe långt in på kvällarna och det finaste ljuset infinner sig så nära solnedgången som möjligt, då sitter ni troligtvis å äter men varför inte springa ut en snabbis mellan rätterna och ta några snabba bilder i solnedgången? Jag lovar att de kommer bli magiska! Här kommer två exempelbild: den första är tagen mitt på dagen (kl 12) i februari då solen står lågt hela dagen. Och den andra är tagen efter vigseln precis innan brudparet skulle gå in till bröllopsfesten, majoriteten av porträttbilderna tog vi innan vigseln men 5 min här när solen blivit mycket mjukare gav oss dessa bilderna!

Lycka till med tidsplanerandet så hörs vi snart igen!

www.aliciaswedenborg.com

2 kommentarer på “En fotografs bekännelser del 2

  1. Pingback: Lova Weddings , Bröllopsmässan Grand Hotell, Ida Sjöstedt, Alexander Marchesan, bröllopsklänning, bröllopskläder, bröllopsinspiration, bröllopstårta, bröllopsdessert, Linda & Christina, Holy Sweet, Jennie Sjöholm , Fiasco, Madelin Downey ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>